Turbo, Ce Fel Functioneaza

Turbina are rolul introducerii unei cantitati enorme de oxigen in camera de ardere, aceasta metoda este in momentant cea mai abordata si totodata cea mai usoara modalitate pentru imbunatatirea performantelor propulsoarelor autovehiculelor pe diesel.
Alfred J. Buchi este cel care a descoperit turbina in anul 1931, piesa ce este in momentul de fata folosita de toti producatorii de masini.

Totusi turbosuflanta are si o parte proasta, cate o data se deregleaza si trebuie facuta o rectificare sau schimbata cu o turbosuflanta nou nouta, ce costa foarte de mult.
Anul trecut turbosuflanta mea s-a dereglat, si motorul nu mai avea forta.
Cineva mi-a recomandat un service de reparatii turbine bucuresti, personalul de acolo au facut o treaba buna!

Utilizandu-se de forta gazelor de esapament, turbosuflanta trage aer din atmosfera, il preseaza iar apoi il transfera in cilindrul de ardere a motorului.
De stiut este faptul ca o doza mai mare de aer inseamna o ardere mai imbunatatita a motorinei, rezulta ca motorul dezvolta un plus de cai putere folosindu-se de turbo!

Afland ca densitatea oxigenului se reduce odata cu marirea temperaturii sale, prin racire se obtine inversarea acestui fenomen, respectiv masa aerului creste sugestiv. Avand in vedere ca o cantitate de oxigen cu densitate marita inseamna mai multe particule de oxigen, alfel ca in cilindru motorului va patrunde o masa de 3-4 ori mai mare de oxigen!

In prezent Toate motoarele diesel au in componenta turbine moderne, ce utilizeaza un mecanism de control al presiunii.
Piesa in cauza este alcatuita din o serie de palete care isi modifica pozitia si controleaza viteza de rotatie, debitul de aer ce intra in cilindrii de ardere a motorului.

Turbinele sunt conectate la mecanismul de ungere cu lichid al motorului, rezulta ca, calitatea uleiului din motor are rol in totalitate ungerea pieselor componente turbosuflantei!
Pentru a se preveni deteriorarea rapida a pieselor turbosuflantei se sfatuieste utilizarii unui ulei de calitate superioara.

Recommended Reading